29.05.2012 09:44

Autor: Zuza

Fink w Warszawie w listopadzie!

Kategorie: Aktualności

Wykonawcy:


Fink w Warszawie w listopadzie!

Po udanych i bardzo obleganych koncertach w 2011 roku Fink wraca do Polski.

Kto nie zna Finka, powinien go szybko poznać.Od lat na scenie nie było tak charyzmatycznej postaci i tak charyzmatycznej muzyki.

Fink (Fin Greenall) – brytyjski autor tekstów, gitarzysta, producent i DJ z Brighton. Fink to także nazwa grupy koncertowej w skład której wchodzą również Guy Whittaker (bas) i Tim Thornton (perkusja). Artysta wydaje płyty w niezależnej wytwórni Ninja Tune. Jest autorem tekstów m.in. dla Johna Legenda. Współtworzył piosenkę Half Time Amy Winehouse, ktora ukazał się w pośmiertnym wydawnictwie artyski zatytułowanym Lioness: Hidden Treasures.

Fink  urodził się w Kornwalii i dorastał w Bristolu. Pochodził z muzykalnej rodziny. Jego ojciec był muzykiem folkowym, a matka managerem muzycznym. Jako nastolatka oraz na początku swojej kariery inspirowała go muzyka house oraz acid-jazz. Uzyskał dyplom z historii i anglistyki na Uniwersytecie Leeds, oraz podpisał kontrakt z Kikin’ Records. Pracował jako promotor londyńskiego klubu, oraz jako DJ. W 2001 roku Fink nagrał pierwszy album dla wytwórni Ninja Tune – Fresh Produce, jednak to drugie dzieło muzyka – Biscuits for Breakfast z 2006 roku zdefiniowało jego styl muzyczny. Piosenka “Pretty Little Thing” została wykorzystana w czwartym sezonie serialu Greek. Utwór “This is the Thing” użyto w serialu Magia kłamstwa (Lie to me) w odcinku “Every Life is Priceless”. Piosenkę “Yesterday Was Hard On All Of Us” wykorzystano w drugim odcinku ósmego sezonu serialu “House M.D” pod tytułem “Transplant”.

Dyskografia:

Fresh Produce (2001)
Biscuits for Breakfast (2006)
Distance And Time (2007)
Sort of Revolution (2009)
Perfect Darkness (2011)

Bilety na koncert w cenie 77 zł dostępne są w sprzedaży internetowej na LiveNation i  w sklepach! Przedsprzedaż Fan Club – 28 maja od godziny 10:00 – 31 maja  do godziny 8:00
Pakiety Fan Club - zamówienia można składać do 8 października na stronie artysty .

15 listopada 2012
Warszawa, Klub Stodoła.
Wejście od 18:00

info: materiały prasowe




Dodaj komentarz

Piotr Rogucki- ogldaj minikoncert




 

Uwolnij Muzykę - muzyczny serwis internetowy, muzyka alternatywna, polska muzyka, teledyski, wideoklipy, recenzje, wydarzenia muzyczne.

Copyright © 2008-2016 Uwolnijmuzyke.pl . Wszelkie prawa zastrzeżone.